23 Ağustos 2013 Cuma

Saçlar ve Doğal Yollarla Renk Açmak!

Her sene 3 ay boyunca yazlıkta durduğum için, kahverengi olan saçlarımın güneşten röfleli gibi sarılı kahverengili olması sonucu okula gittiğimde hocaların saçlarını mı boyattın sorusuyla her sene karşılaşıyorum. Daha sonradan koyulaşınca yok yok sen boyatıyorsun demeleri hele.. :)

Fakat çalışan bayanların 3 ay boyunca güneş altında yatmak gibi bir şansı olmadığı için 1,2 haftalık bir sürede saçları doğal yollarla açmaya başvuruyorlar.

Birkaç tane yol var:

1.Papatya Çayı

En bilinen yöntemlerden biri bu herhalde. Nasıl mı uygulayacağız? Aktardan alınan bir miktar papatyayı çaydanlıkta kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Saçınıza her zamanki gibi günlük bakımınızı yaptıktan sonra papatya çayını saçımıza uyguluyoruz ve saçımızı 30-40 dakika güneşte kurutuyoruz.

* Saçlarınız istediğiniz sarılığa kavuşana kadar iki günde bir tekrarlayın.

 2.Limon

Bir saç spreyi şişesinin dörtte birini sıkılmış limon ile geri kalanını da suyla dolduruyoruz.Bu karışımı kafa derisi ıslanmayacak şekilde uyguluyoruz. 30 dakikası dışarıda, güneşte olmak üzere toplam 2 saat saçımızda tutuyoruz. 

*Derinize gelmişse eğer kabarma yapacağı için güneşe çıkmayın. Saçlarınızın kurumasına neden olacağı için sürmeden önce ve sürdükten sonra saçlarınızı kremleyin.

3.Zeytinyağı

Saçları çok iyi beslemesinin yanında rengini de açan zeytinyağını birçoğumuz renk kısmında bilmiyorduk. Limonun aksine kurutmaz, daha da güzelleştirir. Uygulaması da çok kolay. Bol miktarda zeytinyağını sürüyoruz , güzelce tarayıp 1 saat güneşte duruyoruz ve sonrasında duruluyoruz. Sonuç ise yumuşacık saçlar, doğal bir ışıldama.

                                                                    ***
Eğer bunlarla uğraşamam diyorsanız doğal saç açıcı bir sprey var Sun In! Fiyatı 49 Tl. Bence diğerlerini yaparsak hem doğallığından şüphe etmeyiz hem de tasarruf etmiş oluruz. 

**Siz hangi yöntemleri kullanıyorsunuz?









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kendi halindeki şu bloggerı, yorumunuzla çok sevindirdiniz ! :))