5 Mayıs 2012 Cumartesi

Beyaz çorap moda oluyor !


Takım elbiselerin ve klasik ayakkabıların kabusu geri dönüyor, hem de 2012-2013'ün erkek modası trendi olarak... 

Korkulan oldu; zevk sahibi insanların dönmesinden en çok korktuğu şey olan 80'ler 2012-2013'te geri döndü. Bu akımın, kadınlarda bol renkli ve hareketli yansımaları görülürken, erkekler için durum biraz farklı... Zira önümüzdeki sezon dünyada erkek modasına, beyaz çorap damgasını vuracak. 
Beyaz çorabın en iyi temsilcileri kuşkusuz hala hafızalarımızda öyle yer eden Michael Jackson ve 'Grease'teki performansıyla gönüllere taht kuran John Travolta. 80'lerde özellikle Amerika'da moda olan beyaz çorap, yine 80'lerin modasına dönüşün başlamasıyla birlikte hayatımıza yeniden giriyor

'BEYAZ ÇORAP, YUMURTA TOPUK' Türk erkeğinin 'beyaz çorap' modasına ne kadar uyacağını ise bunu önümüzdeki aylarda göreceğiz. Tabii beyaz çorap ve yumurta topuk fobimizi yenmeyi başarabilirsek. Çünkü Amerika'nın aksine bizde beyaz çorap çok da iyi bir şöhrete sahip değil. Yıllardır moda otoriteleri ve kadınlar, erkeklere 'çorabınızın rengi kıyafetinizi tamamlamalı' diye haykırarak, renkli çorabı kabul ettirmeye çalışıyor. Beyaz çorap tekrar moda olma yolunda ilerlerken, acaba zorla renkli çorap giymeye alışan erkekler mi yoksa bu beyaz çorabın karşında duran kadınlar mı taviz verecek?
 

NASIL GİYİLMELİ? Beyaz çorap, özellikle koyu renk ve dar inen paçalara sahip takım elbiselerin tamamlayıcısı olarak kullanılıyor. Zıtlıkları ve renk patlamalarını da seven modacıların tercihi olarak karşımıza çıkıyor. Sıradan erkeklerden ziyade kendini sıra dışı hisseden ve bunu kıyafetleriyle de yansıtmak isteyen erkeler bu modaya daha kolay uyum sağlayacak. Her moda akımında olduğu gibi beyaz çorap trendinde de dikkat edilmesi gereken noktalar var. Modaya ayak uydurmaya çalışırken, kendinizi zor duruma sokmamanız için uymanız gereken kurallar da var:
 






- Koyu renk ayakkabılarla tamamlamanız gerekiyor. Asla açık ayakkabı ya da terlikle değil. - Pantolonunuzun boyu bileğin biraz üzerinde ve boru paça olmalı. Ne çok uzun ne çok kısa bir boy değil. Yani beyaz çorabınız bir şerit halinde gözükmeli. 
- Orta yaşlı turistlerin giydiği spor ayakkabı, bilekten yukarıda beyaz çorap ve şort kombinasyonuyla karıştırılmamalı. 
- Bir zamanlar görmeye alışık olduğumuz yumurta topuk ve beyaz çorap kombinasyonu kesinlikle bu modaya uygun değil. 
- Giysiler mankenlerin üzerinde güzel durur ama sizi yansıtmıyor ya da içinize sinmiyorsa size yakışmıyor demektir. 

UZMANLAR NE DİYOR?
Akşam'ın yorumlarını aldığı moda uzmanları da beyaz çorap aleyhtarı değil...

'Takım elbiseyle olmaz'Hatice Gökçe / Moda tasarımcısı: Beyaz çorap, neyle giyilirse giyilsin çok soğutulduğumuz bir renk. Özelikle erkekler için 'giyim zevkinin' göstergesi. Modadan uzak, ilgisiz insanların giydiği bir renk. Her durumda bu günlerde beyaz çorap giymek, alternatif bir yaklaşım olacaktır. Koyu renk takım elbiseyle giyilmesinin şık bir görüntü oluşturmayacağı kesin. Ancak spor giyim için beyaz renk çorabın bir sakıncası olmadığını düşünüyorum. 




'Türk erkekleri sevecek'
Ufuk Tapan / Blogger (nicethingsniceboys): Beyaz çorap modasının Türk erkelerinin sevecekleri bir trend olacağını düşünüyorum. Hatta hayatımızdan çıkmayabilir. Dünyada bu modanın öncüleri olarak Ryan Gosling, David Letterman'ı sayabiliriz. Ancak herkes her şeyi taşıyabilir diye bir şey yok. Cesur ve stil sahibi her erkeğe yakışacağını düşünüyorum. 

Gözükmediği sürece stil değildir 
Alexander Kokoskeria / Stil danışmanı: 80'lerin sonu ve 90'ların başında özelikle Michael Jackson ile trend olan bir stildi. Şimdiyse özelikle bu sene Amerika'da Justin Timberlake ve Eminem bu modayı devam ettirmekte. Bunun dışında Londra'nın sokak modasında beyaz çorap furyası daha gecen yaz başlamıştı hem şortlarla hem de dar ve kıvrık paça pantolon ve jean'lerle giyiliyor. Marka olarak şu anda en çok 'Merthyr Tydfil' adında İngiliz bir marka satmakta. Bunun dışında Topman geçen yaz ve bu seneki kış imajlarında beyaz çorap kullandı.
Beyaz çorabı herkes taşıyamaz. Giyenin biraz rahat, Amerikanvari ve spor bir stili olması gerek. Ayrıca 80-90'ları da biraz sevmesi lazım. Yazın özelikle şort ve espadril türü ayakkabıyla çok görülecek. Umarım İstanbul'da da bu örneklere rastlarız. Bununla beraber eğer kısa paça pantolon veya paçası kıvrık pantolon giymiyorsanız beyaz çorabı unutun! Çünkü gözükmüyor ve gözükmediği sürece bir stil değildir.













2 yorum:

  1. beyaz çorap mı moda mı ! hımm tabuların yıkılması zor olacak bence genelde kro benzetmesi yapılır ya hani.. merak ettim şimdik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de türklerin nasıl kullanacağını çok merak ediyorum hadi hayırlısı -.-

      Sil

Kendi halindeki şu bloggerı, yorumunuzla çok sevindirdiniz ! :))