29 Temmuz 2013 Pazartesi

Beach

Plajlarda ''Sharkini''

Amerika'daki Bad Aby Designs adlı firmanın ''sharkö'' ve ''bikiniö'' kelimelerinin birleşimiyle oluşturduğu ''sharkini'' mayolar bu yaz plajlarda çok görüleceğe benziyor.

Şimdiden çok sevilen ve satışları sadece internet üzerinden olan mayoların fiyatları 100dolardan (yaklaşık 193 Tl) başlıyor. Mayosunun yanı sıra kulak ısıran köpek balığı şeklindeki küpe de çok ilgi görüyor.


Küpesi kesinlikle çok tatlı! :)


Şimdi bu mayoları göbekleriyle plajda salınmak isteyen kadınların giyeceğini düşünürsek, hayır düşünmek istemiyorum. :P 
Çoğu kıyafette olduğu gibi bunun da formda bayanlara yakışacağını düşünüyorum.
****
Fiyatları biraz pahalı olsa da Türkiye'de de çok göreceğiz bence. Siz ne dersiniz?

21 Temmuz 2013 Pazar

Neler İzledim #1

1.TED (Komedi)



New Girl ve The exes dizilerinden sonra izlerken en çok güldüğüm komedi filmiydi. Filmde 8 yaşındaki John adında bir çocuğun noel gecesi, kendine hediye edilen oyuncak ayının canlanmasını dilemesiyle başlayan bir hayatı anlatıyor. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim!

2.The Call (Gerilim, Aksiyon)


Film gerçekten gerilim dolu. Gerçi müzik gelince bir şey olacağını hissediyorsunuz ama  yine de en çok gerildiğim filmlerden biriydi :D İzlemelisiniz.

''Jordan, 911 Acil yardım hattında santral görevlisi olarak çalışan bir kadındır. Bir gün merkezi arayan genç bir kız sesi, evine zorla giren biri olduğunu ve hayatının tehlikede olduğunu söyler. Jordan, ekipler evi tespit edip kızı kurtarmaya gidene dek telefonda katili oyalamaya karar verir. Tüm çabalarına rağmen Jordan başarısız olur ve Genç kız hayatını kaybeder. Ancak olayın arka planı daha karmaşıktır. Bu cinayet ve birbirini takip eden olayların bir seri katilin işi olduğu ortaya çıkar. Bu arada yaşadığı kabustan dolayı Jordan'ın psikolojisi tamamen altüst olmuştur. Aradan zaman geçer ve 911'e "Kaçırıldım, lütfen beni kurtarın!" diye yalvaran başka bir yardım çağrısı gelir. Çağrıyı devralan Jordan bu kez kızı sağ salim kurtarmak için elinden gelen her şeyi yapmaya kararlıdır... ''

3. Now İs Good (Dram)


''Tessa, lösemi hastalığına yakalanmış, gördüğü dört yıllık kemoterapi tedavisinin ardından doktorlar tarafından iyileşemeyeceği yönünde teşhis konulmuş gencecik bir kadındır. Ölümü kabullenen çaresiz Tessa son günlerini hastanede tedavi olarak ya da acı çekerek geçirmeyi istemez. Bu süreci sevdikleriyle birlikte olabileceği hayat dolu anlarla değerlendirmeye karar veren genç kadın ölmeden önce yapmak istediklerini sıraladığı bir liste hazırlamaya koyulur.''

Böyle filmlerde ağlamamayı başardığım gün... neyse öyle bir gün olmayacak sanırım :) Sonunu az çok tahmin edebildiğiniz ama buna rağmen ağladığınız güzel bir film.

4. Saksı Olmanın Faydaları (Dramatik komedi, Romantik)


Saçma kapak resmine tepki olarak doğmuş çok da kötü olmayan, güzel bir konusu olan film. 

''Charlie, arkadaşları tarafından daima küçümsenen ve görmezden gelinen, kendi dünyasındaki kişisel sorunlarıyla boğuşmakta olan sorunlu bir gençtir. Gerek sınıf gerekse okul arkadaşlarının acımasızca alay ettiği Charlie, en yakın arkadaşının intihara teşebbüs etmesiyle iyice dibe batar. Aynı sene liseye başlar. Bu yeni okulda tanıştığı iki kardeş, Sam ve Patrick'in kendisini arkadaş olarak kabul etmeleri başlarda imkansız gibi görünse de kısa zaman içerisinde yakın arkadaş olurlar. İki kardeş, son derece çekingen bir genç olan Charlie'yi uyandırıp ona hayattan zevk almayı öğretmeye başlarlar. Charlie, her daim bir kenarda beklemekte olan çocukluk travmasıyla baş etmeye çalışacak; Sam ve Patrick aracılığıyla gerçek dünyayı tanımaya başlayacaktır. ''

5.Warm Bodies(Komedi, Romantik)


Değişik konulu, zaman zaman sizi güldürecek bazense şaşırtacak güzel bir film.

''İnsanoğlu yaklaşık 8 yıl önce başlayan ve nedeni, nasıl yayıldığını artık hatırlanmayan bir zombi salgınının esiri olmuştur. Zombilerin sayısı, hayatta kalmayı başaran bir grup insandan çok daha fazladır; insanlar ellerindeki tüm silah teknolojisine rağmen kendilerini ancak yüksek duvarların ardına hapsederek emniyete almışlardır. Zombilerin pek çoğu gibi havaalanında yaşayan R, bir gün arkadaşlarıyla beslenmeye çıktığında, kendisini öldürmek isteyen Julie ile karşılaşır. Onu ısırıp beslenmesi gerekirken aşık olmuştur, zira kaybettiği insani özellikleri teker teker ve yavaş yavaş yerine gelmeye başlar. Julie'ye hissettiği aşk kalbinin yeniden atmasını sağlarken, adını ve nasıl öldüğünü dahi hatırlamayan karakterimiz hislerini geri kazandıkça 'iyileşir'; üstelik bu iyileşme etkisi salgından etkilendiğine inanılan diğer zombileri de olumlu yönde etkileyecektir... Tabii insanlığın geri kalanını inandırabilirlerse!''

6. Life of Pi (Macera, Dram)

    



Büyük çoğunluğunuz çoktan izlediği bir filmdir Life of Pi. Eğer izlemediyseniz hemen izlemelisiniz bu güzel filmi.

''Hindistan’dan Kanada’ya giden bir yük gemisi, içindeki hemen hemen tüm canlılarla birlikte trajik şekilde batar. Bir can kurtaran filikası, uçsuz bucaksız vahşi Pasifik Okyanusu'nun ortasında yapayalnız kalır. Sandalın hayatta kalmayı başarabilen mürettebatı ise bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan, Richard Parker adında üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ve Pi adlı 16 yaşında Hintli bir çocuktan oluşmaktadır. Pi'nin hayvanat bahçesi işleten ve hayvanlarıyla göç yoluna koyulan ailesi, batan gemide yaşamını kaybetmiştir. 
Pi, kurtuluş yok gibi görünen bu okyanusta zayıf bir sandalda yanındaki hayvanlarla birlikte hayatta kalma savaşı verir ve keskin zekası ve zooloji bilgisiyle besin zincirine kurban gitmez. Ama şimdi Bengal Kaplanı ile teknede baş başa kalmıştır. Dev kaplana yem olmamak için hayvanla anlaşmanın ve yakınlaşmanın yollarını bulur. Sıra dışı yolculuk sona ermeden büyülü bir adaya varacaktır...''

Pi'yi canlandıran çocuğun önceden hiç oyunculuk deneyimi olmamış ama artık bundan sonra Suraj Sharma'nın yoluna güzel teklifler çıkacaktır.

7.Spring Breakers (Dram deniyor ama ben bir konusu olduğunu sanmıyorum)



Kesinlikle izlediğim en saçma filmdi, benim gibi ne yapmış acaba bunlar diye merak edip izleme hatasına düşmemenizi tavsiye ederim :)

*****
Herkesee iyi pazarlar! 

Superga almayı düşünüyorum ''Ayakkabı Garajı'nda'' çok uyguna buldum. Sizce siyah mı, kırmızı mı? Fikirlerinizi söylerseniz çok mutlu olurum.





4 Temmuz 2013 Perşembe

Birkenstock Arizona Terlik

Rahat olduğu kadar şık olan bu terlikler 90'larda görüldüğü kadar bu sezon da çok görülecek. Fiyatları ise 129 tl ile 239 tl arası değişiyor.