25 Temmuz 2012 Çarşamba

Çekiliş olur da kaçırır mıyım :)

Rimelli kız'daki bu güzel çekilişe katılın bence çok hoşuma gitti benim bu hediyeler . Eminim siz de seversiniz.

http://junkheadinpurpleland.blogspot.com/2012/07/surpriz-cekilisim-vaaar.html buraya da bir uğrayın deriim :)


Simli Tomslar !

Piyasaya çıkalı baya olmuş ama ben yeni öğrendim hemen sizinle paylaşayım dedim, biraz geç kalmış olabilirim ama olsun :) işte bunlar simlii tomslarımız.


Oje tekniklerii

Buraya tıklayıp izliyoruuz :)

Bu ebru desenli oje tekniği çok kolay ama pek sevmedim ben , bir de siz bakın belki seversiniz :)



Bu akan ojeler gibi görünüm hoşuma gitti bir de siz izleyin



vee bunlara bayıldım diyebilirim bunu kesinlikle izleyin.




DIY- YÜZÜK YAPIMI



Eski, ayarlanabilir (parmağa göre sıkıştırılabilen) yüzüklerinizin taşlarını çıkardıktan sonra pense yardımıyla arkadan kollarını ayırarak kıvırın. Zımba boncukların arkasına silikon sürdükten sonra kıvırdığınız uçlara sabitleyin. Dilediğiniz başka şeyler de yapıştırabilirsiniz örneğin kurukafalar , barış işareti vesaire aklınıza gelen. 

Not : ortadaki boncuk biraz daha geride durmalıdır.




Bunun için renkli elektrik kablolarını da kullanabilirsiniz. Sadece penseyle şekillendirin. Ama bence bir taneyle yetinmeyin çünkü değişik şekiller yapılınca ve birkaç tane aynı anda takınca çok hoş olabilir. Deneyiin derim :)



Ayakkabı bağcığı ,eski kurdeleler, kumaş artıkları.. Aklınıza gelen her şeyi kullanabilirsiniz. Yalnızca yapıştırmadan önce silikon sürmeniz gerektiğini unutmayın.

Haala bir yerlerinizden eski kuruşlar çıkıyorsa değerlendirelim.
yukarıdaki modeli düğmelerle de yapabilirsiniz :)


Vero Moda - Alexa Chung

Danimarkalı moda evi Vero Moda marka yüzü olarak anlaşma yaptığı Alexa Chung ile anlaşmayı 2012 sonuna kadar uzatmaya karar verdi.






Bu sonbahar, Vero Moda’nın koleksiyonunda 60’ların deneyimlerinden – artık klasik olan - biçimleri ve kesimlerinden esinlenildi.  Vero Moda  o dönemin genel sanat ve zanaat akımından esinlenen referanslar çizerek güçlü parçalardan oluşan bir koleksiyon sunuyor.



24 Temmuz 2012 Salı

TWIGY PLASTİK BABETLER

Bu sene İREM'de gördüğüm bu babetler çok hoş ve hesaplı. www.pabbuc.com'da buldum ve  hala var. Ama şu anki modelleri pek beğenmedim renk olarak, zevkler ve renkler tartışılmaz siz de bir bakın bakalım :)




DIY- Galaksi Şort !

Öncelikle bu aralar pek post atmadığımın farkındayım, özür dilerim. Ayrıca yazdıklarınızı da okumaya pek vaktim olmuyor ama en kısa zamanda sevdiğim bloglara uğramayı düşünüyorum :) neyse , yine bir dıy projesi ile karşınızdayım. Yine iki renkli şort yapımında olduğu gibi bunda da giymediğimiz şortlar veya pantolonları kullanabiliriz. Hatta ben tayt ile denedim bu galaksili şortu çok hoş oldu ufak tefek eklemeler yaptıktan sonra size göstereceğim :) bu şortun yapımı çok kolay ve de kumaş boyasını her kırtasıyede rahatlıkla bulabilirsiniz.

Buradan izleyebilirsiniiz :)



20 Temmuz 2012 Cuma

Kumral Ada Mavi Tuna - Buket Uzuner

Bir salı sabahı uyandım. Bütün gazeteler hayatta en çok sevdiğim kadının bir cinayet işlediğini yazıyordu. Bunu hiç beklemiyordum. Beynimden vurulmuşa döndüm. İç dengelerim şiddetle sarsıldı. Oysa gerçeği biliyordum ama bana kimse tek bir şey sormamıştı. Onu mahkum etmişlerdi! Kapı çalındı. İki asker beni almaya gelmişti. İç savaş çıkmış, seferberlik ilan edilmişti. Bunu bekliyordum. Hiç şaşırmadım. Bunu uzun zamandır korku ve kuşkuyla hep bekliyordum. Hazırlandım ve o salı sabahı evden çıktım."

Genç bir öğretmen bir sabah Kuzguncuk'taki evinden apar topar alınıp, askere götürülür. O, bunun bir kabus olduğuna, arkadaşlarıysa onun iç savaşa katıldığına inanmaktadır. Oysa annesi oğlunun bir ambulansla evden götürüldüğünü anlatmaktadır.

Kumral Ada - Mavi Tuna, iç savaşın içimizde ve dışımızda, bireysel ve toplumsal olarak yarattığı yangınları umutsuz bir aşk üçgeni ekseninde anlatan sarsıcı bir roman.

Dört dile çevrilen Kumral Ada - Mavi Tuna birçok toplumsal yaramızı irdelerken unutulmaz bir aşk hikayesi anlatıyor. 


Vee yine biricik Salih Hocamın tavsiye ettiği bir kitap, okudum ve çok sevdiim siz de okuyun hemen bence. Bu sıcaklarda ev kuşu olanlar için ellerinden bırakamayacakları bir kitap :))

17 Temmuz 2012 Salı

DIY PROJESİ - İKİ RENKLİ ŞORTLAR

İki renk şort trendi bu senenin en eğlenceli trendi bence.
Bu videodaki boyalar sanırım Türkiye'de yok ama bunlar yerine hemen hemen her yerde bulabileceğiniz batik boyalarla işi halledebilirsiniz :) bence eski jean şortlar, jeanler tam da bu proje için. Yakında ben de deniyeceğiim  eğer sonuç korkutucu olmazsa belki size de gösterebilirim :) :P


Bunlar da bazı örnekler .




Gömleği bağlıyoruz,trendi yakalıyoruz !

Ben bu bağlamalı gömlek fikrini çok sevdim valla. Ama şu göbek apaçık olanları hiç sevmiyorum, dozunda olmalı bence.









 fotoğraflar için http://crazyfashion-love.blogspot.com/'a teşekkürler :)

15 Temmuz 2012 Pazar

Moda Sokağı: Emeğe Saygı ! ( Lütfen Bakın,Karışıklık Olmasın )

Moda Sokağı: Emeğe Saygı ! ( Lütfen Bakın,Karışıklık Olmasın ): Biliyorsunuz uzun zamandır bloga giremiyorum.Yaz tatili için Adana'ya gittiğimden ve de Adana'da da internet ve bilgisayar olmadıgından dola...

GİRİN VE YAZIYI HEMEN OKUYUN DERİİİİİİİİİİİİİİİİİİİM

7 Temmuz 2012 Cumartesi

DIY- İSİM KOLYE NASIL YAPILIR?



İşte malzemelerimiz..İp yerine kurdele, ince deri veya rafya kullanabilir; ya da sadece metal dokuyu tercih edebilirsiniz. Tel için kolay şekillenebilen bir tür tercih edin. Yapı marketlerde, takı atölyelerinde ya da çiçekçilerde bunlar bulunuyor.
     *Zincirinizi de istediğiniz uzunlukta seçebilirsiniz. 


Önce çalışacağımız alanı hazırlayalım. Kelime yazmaya uygun boyda bir tel parçası kesin. Penseyle uçlarını kıvırın.





İpi dolamaya başlayın.


Düğüm kısımlarını şeffaf oje sürerek sabitleyin.



Şimdi ismimizi yazmaya başlayabiliriz.




İstediğiniz şeyi, istediğiniz gibi yazmakya özgürsünüz. Teli eğerken pense en büyük yardımcınız olacak. Yuvarlak alanlar için oje tabanı gibi kalıplar da kullanabilirsiniz.





Tel yazıdan uzun gelirse kesin ve sarkan ipi yine ojeyle sabitleyin.







GÜLE GÜLE KULLANIN !




5 Temmuz 2012 Perşembe

Gelinlik ve converse

Son zamanlarda moda olmasa bile hemen hemen herkesde 1 tane converse var. Ve son yıllarda gelinliklerin altında da görüyorum ben bunları.Türkiye'de pek yaygın olmasa da bence güzel ve şirin bir fikir aslında :)








ve gelin, gelinlik konusu açılmışken, şu aşağıdaki tırnaklar da gelinlere çok yakışabilir.


4 Temmuz 2012 Çarşamba

''Serenad''

Türkçe hocamın, bize yıl boyunca okuyun ,okuyun şunu demesi boşa değilmiş demek ! Bir solukta okuduğum, harika bir kitap ''Serenad''. Zülfü Livaneli'nin eseri olan bu romanı kesinlikle okumalısınız. Örnek alınacak, çıkarılıcak o kadar çok sonuç var ki. Kitabı elinizden bırakasınız gelmiyor. Mutlaka kitaplığınızda bulunmalı.



Her şey, 2001 yılının Şubat ayında soğuk bir gün, İstanbul Üniversitesi’nde halkla ilişkiler görevini yürüten Maya Duran’ın (36) ABD’den gelen Alman asıllı Profesör Maximilian Wagner’i (87) karşılamasıyla başlar.

1930’lu yıllarda İstanbul Üniversitesi’nde hocalık yapmış olan profesörün isteği üzerine, Maya bir gün onu Şile’ye götürür. Böylece, katları yavaş yavaş açılan dokunaklı bir aşk hikâyesine karışmakla kalmaz, dünya tarihine ve kendi ailesine ilişkin birtakım sırları da öğrenir.

Serenad, 60 yıldır süren bir aşkı ele alırken, ister herkesin bildiği Yahudi Soykırımı olsun isterse çok az kimsenin bildiği Mavi Alay, bütün siyasi sorunlarda asıl harcananın, gürültüye gidenin hep insan olduğu gerçeğini de göz önüne seriyor.

Okurunu sımsıkı kavrayan Serenad'da Zülfü Livaneli’nin romancılığının en temel niteliklerinden biri yine başrolde: İç içe geçmiş, kaynaşmış kişisel ve toplumsal tarihlerin kusursuz Dengesi.

Tek Kelime İle Anlat ! - MİM

Çok sevdiğim arkadaşım, hayata bakış açımı değiştirmemde yazılarıyla bana yardımcı olan deeptone'cum bana da mim gönderdi :) o kadar çok mutlu oldum kii . Teşekkürler üstad (!) :P

Şimdi geleliim mime . Yapacağımız şey çok basit. Bizi mimleyen kişiyi tek kelime ile anlatıyoruz sonra biz de başka arkadaşlarımızı mimliyoruz. Ben de deep'in yaptığı gibi yapacağım ve sizden Süpercellma'nın yazısını okumanızı isteyeceğim çünkü mimi yapan o :)

İştee o şirin mim yazısı.

Da Da Da Dammmm!!!
Yılın yarısını devirdiğimiz yeni haftada alışılagelmişliğin dışına çıkmayı seven supercellmadan selam millet

Bugün burada alışkanlıklarımızın dışına çıkıp yeni bir Mim olayını denemek için toplanmış bulunuyoruz. Kendi çapımda yapmış olduğum araştırmalar neticesinde daha önce böyle bir mim yapılmadığı bilgisine vardım. Yanlışsam düzeltin tabi. Bu mim başka mim. Mimlenenler değil mimlenenlerin takipçileri yazıyor. Böylece takipçilerimizin hakkımızda ne düşündüğünü de öğreniyoruz, eğleniyoruz. Sessiz sedasız köşelerinden bizleri okuyup istatistikleri etkileyen ancak yorum yapmaya, düşüncelerini söylemeye gelince "ismini vermek istemeyen izleyicilerimiz" olarak katılım sağlamayan arkadaşlar şöyle bi adım öne çıksın bakalım. Bu etkinlik en çok onlar için var. Rica ederim, teşekküre gerek yok efenim, vazifemiz.

Mim sahibesi olarak benden başlıyoruz.
Hadi bakalım benim için kim ne düşünüyormuş?
Bir kelimeyle anlatılacak olsaydım nasıl anlatılırmışım? 

Bu mim nasıl yapılıyor ki diyenler için açıklama baabında:


*Şöyle ki bu mimin altına benim takipçim olarak benimle ilgili düşüncelerinizi yazacaksınız.
*Benim mimlediklerim de kendi sayfasında bu mimi duyurup takipçilerinin yorum yapmasını sağlayacak.
*Ve siz de başkalarını mimleyerek bu mimin elden ele dolaşmasını sağlayacaksınız. Oldu mu ? :D


Her türlü düşünceye açığım. Bu tamamen insanların gözünde nasıl bir etki yarattığımı öğrenmek ve eğlenmek amaçlı. Hadiii dostumm kızıp küsecek yaşımızı çoktan geçtik değil mi! Rahat olun relaxx, haydin pamuk eller klavyeye. Yazın yazın bekliyorum. 

Süpercellma'nın mim yazısı böyleydi. Mimi ortaya çıkaran ve neşeli yanıtlayan olduğu için okumanızı istedim.

Şimdi benim yanıtım :

Deeptone : sempatik.


aslında çok zorlandım. fakat elini attığı her konuda bu kadar başarılı olması, kültürlü, bilgili, anlayışlı,esprili olması ve bana güvenilir gelmesi ona karşı bir sempati duymamı sağladı sanırım.

Mimlediklerim :

moda sokağı      Aslihan Bayram     serapus    moda sayfam süslü dünyam   Aleyna   Kitap Bahçesi   

bir kase lezzet     bal böcükleri      rebel takipte    bensu kaya  


Vee hayırlı kandiller :)

Kusurumu hoş görün :(

Dün çekilişleri paylaşırken Kitap bahçesininkini unutmuşum :( çok utandım o bana deyince. tekrar özür dilerim. işte o muhteşem çekiliş :)) herkes katılsın bence.

http://delikitap.blogspot.com/2012/06/2-cekilisime-buyrunnnn-yaz-cekilisim.html?showComment=1338926982879#c6491925520740130627


 

ESPADRİLLER


Ben bunları çok sevdim kiii :)